• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Одржана конференција "Развој услуга за децу са сметњама у развоју у Источној Србији"

19.06.2012.год. у сали Регионалне привредне коморе Крушевац, са почетком у 10.30х, одржана је конференција поводом промовисања услуге и пројекта „Развој услуга за децу са сметњама у развоју у источној Србији“. Пројекат финансира делегација ЕУ у Србији уз подршку Уницеф-а и Министарства рада и социјалне политике Републике Србије.Циљ конференције је представљање нових услуга социјане заштите намењених деци са сметњама у развоју и њиховим породицама.

Реч је о услугама:
- помоћ у кући за децу са сметњама у развоју њихове породице и
- предах за децу са сметњама у развоју и њихове породице.

Обе услуге се развијају у кластеру општина Књажевац, Бољевац, Сврљиг и Пирот, у оквиру пројекта под називом „Развој услуга за децу са сметњама у развоју у источној Србији“.

Пружаоци помоћи у кући су ЦСР "Др Михајло Ступар" Књажевац, ЦСР Бољевац, ЦСР Сврљиг и УГ "Пиргос" Пирот. Пружалац услуге Предах је Завод за васпитање деце и омладине Књажевац.

Циљеви пројекта су:

- Успостављање регионалне услуге "Предах"

- Успостављање локалне услуге "Помоћ у кући" у све четири општине кластера

- Унапредјење улога општина чланица кластера у пружању услуга социјалне заштите

- Успостављање партнерстава и развијање регионалних услуга социјалне заштите

- Пренос искустава и добре праксе са лидера конзорцијума на остале чланице кластера

На конференцији је г-дја Марија Јеленковић, општина Књажевац, упознала присутне са пројектом, кластером општина и услугама социјалне заштите које се развијају.

Након овога следила су презентације г-дје Снежане Николић, пружаоца услуге у Књажевцу, на тему "Помоћ у кући за децу са сметњама у развоју и њихове породице" и г-дје Зоране Беатовић, пружалац услуге, на тему регионалне услуге социјалне заштите "Предах за децу са сметњама у развоју и њихове породице".

Скупу је присуствовало око двадесет представника НВО сектора, локалних самоуправа и надлежних установа са територије Расинског округа, а цео скуп је био медијски пропраћен.

 

http://www.unicef.rs/
>