• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Менторске посете

Саветнице за социјални заштиту у  Покрајинском заводу за социјалну заштиту  7. и  8. јуна 2012. године реализовале су менторске посете пружаоцима услуга Помоћ у кући за децу са сметњама у развоју у општинама: Пирот, Бела Паланка, Књажевац и Сврљиг.

 

Том приликом реализована је и менторска посета пружаоцу услуге Предах за децу са сметњама у развоју у Књажевцу који ускоро отпочиње прве пријеме корисника на смештај.

Менторске посете реализују се у оквиру пројекта "Стручна подршка у развоју локалних услуга за децу са сметњама у развоју и њихове породице», а њихов циљ  је  да се сагледа стање процеса пружања услуге помоћ у кући  и услуге предах и пружи стручна подршка пружаоцима услуге у погледу саме реализације активности и разрешавања неких дилема и проблема у процесу пружања услуге.

У свим посећеним организацијама стручни радници и сарадници изразили су велико задовољство до сада постигнутим  резултатима, истичући да су видни помаци и позитивне промене у квалитету живота деце са сметњама у развоју којима се пружа услуга помоћи у кући. Дилеме и могуће потешкоће пружаоци услуга  препознају  у области одрживости услуге, с обзиром на ниске могућности локалних заједница у финансирању разноврсних услуга социјалне заштите.


 

http://www.unicef.rs/
>